21 Mart 2008 Cuma

Deli deli kulakları küpelii


Kandil dolayısıyla aileleri ziyarete gittik. Herkes Nazlıyı çok özlemiş.Herşey yolunda giderken anneannem o müthiş sorularından birini daha sordu. (bundan önceki sorusunu hatırladınızmı bilmem'' tuvalete alıştırmadınmı hala'' idi) Anneanne ya ne zor sorular soruyosun hep çalışmadığım yerden çıkıyor. Şimdiki sorusu ise ''kulaklarını deldirmedinmi hala'' oldu. Benimkini 8 aylıkken deldirmişler. Deldirmedim dedim. Neden dediler.Korkuyorum dedim. Sen niye korkuyosun demezlermi?
Çocuğunuzun canı yandığında sizin canınız 10 misli yanmıyomu?
Allahım napıcam ben aşıya bile götürürken içime oturan yumruğu ben biliyorum.
Kafamdaki sorulara kim cevap verecek.

Ya mikrop kapar yara mara olursa?
Ya rahatsız olup çekiştirir ve kulak memesini yırtarsa?
Ya alerji yaparsa?
Ya çok canı yanarsa?
Ya acemi biri delerde yamuk vb. delerse?
Hadi ilk kulağını anlamadan deldi ikincide ben nasıl zaptederim?

Bunlar gibi yüzlerce soruma kim yanıt verecek?

Bana yardım edin lütfen ÇOK KORKUYORUMMMMMMM....

5 yorum:

  1. Canım hiç korkmana gerek yok. Büyük kızım 9 aylıkken eczanede steril ortamda çok basit bir kulak delme aletiyle saniyede bitti. Benim kızım canı yandığı için değil, tanımadığı kişinin yanına gelip kulağına falan dokunmasından korkmuştu:D o zamanlar çok anneciydi. sallanan küpe almadığın sürece birşey olmaz ama ilk zamanlar krem sür. şimdi küçük kızıma geldi sıra:) haftaya yaşını dolduruyor biraz geç kalmışız ablasına göre:)
    küpe de ne yakışır meleğine:)

    YanıtlaSil
  2. içim biraz rahatladı inş. dediğin gibi basittir. er yada geç yapılacak bişey bakalım ne zzaman

    YanıtlaSil
  3. neden bu kadar erken deldiriliyor ki?? anlamadım. Sünnet gibi bişey değil ki bu. Büyüyünce canı isterse deldirir. Neden bebekken deldiresin ki??
    Hem zaten bebekken küpe falan takılmamalı. Tehlikeli bence.
    Benim kulaklarımı delmişler küçükken. sonra kapanmış. tekrar deldirmiştik sonradan. ama hayatım boyunca hiç küpe takmadım. Takmak da istemiyorum. Kulağımın delik olmamasını tercih ederdim yani.
    Neden deldirmek zorundasın gerçekten?

    YanıtlaSil
  4. aynen senin gibi düşünüyorum ama büyüklerin baskısından dolayı. küçükken anlamaz diyolar zorunluluk yok tabi ama deldir diyip duruyo herkes

    YanıtlaSil
  5. çok erken değilmi?, senin yerinde olsam bende korkardım , zaten aklımdan bile geçirmiyorum kulağını deldirmeyi , büyüyünce kendi küpe takmayı istediğinde deldirir...
    sevgiler

    YanıtlaSil