22 Kasım 2008 Cumartesi

2 buçuk

15112008955

Saat 12 yi geçtiğinde 30 aylık olmana 1 gün kalıyor.Bu demektirki tam 2,5 yaşında oluyorsun meleğim.Nedense 6 ay geçişlerin daha bir anlamlı geliyor bana.6 aylık olman yada 1 yaşın yada 1,5 yaşın gibi... Kutlamaları, pasta merasimlerini,düğünleri çok seviyorsun.2,buçuk yaşınıda kutlayalım bebeğim.

Nelermi yapıyorsun?

Mesela en büyük gelişmen bezden kurtuluşun.Çok maceralı olsada yaklaşık 1 aydır bezsiz geziyorsun.Geceleri uyuduğun saatten 2 saat sonra tuvalete gidiyoruz ve yarı uyanık çişini yapıyorsun ve 1-2 kaza dışında kuru uyanmayı başarıyorsun.Ben artık tuvaletime çişimi yapıyorum diyor övünüyorsun.

Bugün banyo yapmandan önce giyeceklerini hazırlıyordum.Eskiden bezinide koyardım o giyeceklerin arasına artık koymadığımı bugün farkettin ve dedinki.Artık bez kullanmıyoum anne bebekler bez kullanır diymi? Diymiyi vurgulaman o kadar güzelki anlatamam.

Artık kaç kelimeli cümle kurduğunu saymayı bıraktım.Çünkü bazen cümlen öyle uzun oluyorki nefesin yetmiyor söylemeye.

Son 6 aydır aynı kilodasın 14.Boyun 93 cm olmuş meleğim.Hala çok iştahsızsın.Geçen gün doktora gittiğimizde harika muayne oldup doktoru bile şaşırttın aşkım.Tabi benide :))

Babana düşkünlüğün bambaşka asla benimle uyumuyorsun geceleri.Baban işten geldiğinde sevincini anlatamam meleğim.O gün yaptıklarını anlatman,onunla yemek yemen,Yuppi oynamanız ve miki fare izlemeleriniz.Hee bide hoşgeldin bile demeden bana ne getirdin sorun.Son günlerde favorin babanla görüntülü chat yapmak.

Oyun hamuruyla ve boya yapmakla saatlerini geçirebilirsin ama tek başına asla.Puzzle yapmaktan hiç hoşlanmıyorsun nedense.

Bugün sana bişey sordum evet dedin.Sonra aklına bişey geldi.Evet istiyorum evet dedin.Bu ne olabilir diye düşündüm buldum.Ebru gündeşin yeni şarkısını söyledin.Ben koptum tabi.Teyzen 2 ay sonra evleniyor.Bende düğün için şarkılar seçiyorum ordan duydun biliyorum.

Bu sıralar herşeyi sorguluyorsun.Neden,niye gibi.

-Kızım suyla oynama

-Niye?

-Üşürsün hasta olursun

-Neden?

-Çünkü su çok soğuk

-Neden?

-Çünkü kış geldi

-Niye?

.

.

.

Sen sormayı bırakana kadar ben cevap veriyorum.Ama bazen nedenini bilmediğim bir sonlada sonlanabiliyor bu dialog.

 

Ben anneliğin en keyifli dönemini yaşıyorum şu an.Her hareketin her lafınla heyecanlanıyor seninle gurur duyuyorum ister istemez.Daha  fazla yoruluyor daha az sızlanıyorum.Kardeş düşünüyorum arasıra ilk yaramazlığında vazgeçiyorum.Anaokuluna başlamanı hayal ediyor erteledikçe erteliyorum.Her dışarı çıkışımızda 3 yaşında vericem seni okula rahat rahat gezicem diyorum.Sonra 5 yaşına erteleyiveriyorum yorgunluğum geçince.Sana renkleri öğretmeye çalışıyorum ne zamandır.Sanırım öğrendin ama çaktırmıyosun.Bu ne renk diye sorduğumda sarıysa kırmızı diyorsun.Ama anne balonu verirmisin diyosun hangisini dediğimde yeşil olanı diyorsun ben anlamıyor gibi yapıyorum gidip yeşili kendin alıyorsun.Yada mavi kalemi verirmisin diyorsun masanın üstünde zaten tek o kalem varken ve rengi maviyken :))Kulaklarını deldirmeyi düşünüyor zaten hala düzensiz olan uyku düzenini dahada bozar diye vazgeçiyorum.(yalan canının yanmasına dayanamıyorum işte)Hepatit a aşını yaptırmam gerek biliyorum yine sırf aynı sebepten erteliyorum .Bunada bahanem burnun akıyor canım hastayken aşı olmaz diyorum.Saçlarını kestireyim diyor lülelerine kıyamıyorum.Yani anlıyacağın kararsız bir anneyim yavrucum.

Uzun lafın kısası sana olan aşkım gün hatta dakika geçtikçe artıyor.Büyümeni an be an takip edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum.Bütün ilklerini ilk gören ben olduğum için şahaneyim.

Seni seviyorum saslı meleğim :))

6 yorum:

  1. ne güzel yazmışsın söyleyecek söz bulamadım arkadaşım.nazlışa kocaman 2,5 yaş öpücükleri gönderiyoruz...

    YanıtlaSil
  2. valla çokkk güzel yazmışsın İlknur'cum.Yavrularımız bizim en kıymetlilerimiz.Onlarsız hayat çekilmez valla.Bırak ayrı kalmayı uyurken bile özlüyorum keratayı.Bu arada kız annelerinden kızların babalarına olan düşkünlüğünü duydukça içten içe oğlum olduğu ve bana aşık olduğu için gururlanıyorum.Bence bir çocuk daha yap ve mutlaka erkek olsun!!!!Zira ben de ikincisinin kız olmasını istiyorum,kocacım için...Allah mutluluğunuzu bozmasın.Aşağıdaki resimlerden sonra bu yazı süper geldi...

    YanıtlaSil
  3. Pınarcım öpücükleri aldım Nazlının yanağına değdirdim :))

    .....

    Kız çocuklarıda anneye rakip gibi hayran oluyorlar.mesela ben bi ruj sürsem bana bi bakışı var ölürsün çok güzel ojen anne bende süriyimmi diyo hemen :))

    2. çocuk meselesini hayal bile etmesi çok zor heleki bugün dün gece Nazlı 2 dakka uyutmadı çünkü:))

    YanıtlaSil
  4. İlknurcum duygularını çok güzel ifade etmişsin,yazına bayıldım bende kız çocuk annesi olarak söylediklerine katılıyorum.birde 2. çocuk meselesinde de aynı fikirdeyiz.Gülmece ,eğlenceli şeyler olduğunda 2.çocuk yaparmıyız diyorum sonra geceleri uyutmadığında(bizimkide 3gündür geceleri hep ağlayarak uyanıyor...)asla diyorum,bakalım ne yapıcaz..Öptüm tatlı kuzuyu:)))

    YanıtlaSil
  5. nicenice 2,5 lar 25 ler inşallah

    YanıtlaSil
  6. Asumancım aslında yazacak o kadar çok cümle varki kısaca duygularımı yansıtmaya çalıştım becerebilmişsem ne mutlu

    Çocukla çocuk teşekkür ederizzzzzz

    YanıtlaSil