19 Nisan 2011 Salı

Katı gıda sorunsalı



Blogların kapatılmasıyla kaçan heves bendede etkisini gösterdi.Zaten katı gıdaya geçtik geçeli mutfaktan çıkıp iki satır yazıcak vaktimde kalmadı.

Patates havuç püresine ağzını açmayan bir minnağa yedirmek ne zormuş hatırladım.Ona hak vermemek elde değilki anne sütü ve biberon mamasından sonra tatsız tuzsuz bişey yemek ne zordur kimbilir..

Birde elma rendelemeye yarayan cam rende zımbırtısı olayı var ki beni mahvediyor.O ne menem bir alettir yahu emayı zar zor rendeliyor havuçu nasıl rendelesin kol kaslarım güçlendi valla...

Besin hazırlayıcı robotlardan almayı bile düşündüm ama 2-3 ay kullanacağım bir aletle muutfak dolaplarımı işkal etmenin manasız olacağına karar verdim.Unnadoda hala indirimde kendileri almak isteyen olursa bilginiz olsun.

Yoğurt yapmak günüme heyecan katan bir eyleme dönüştü benim için süt kaynarken taşmaması için pür dikkat başındayım ocağı bir tık daha açsam taşıyor, az açınca kaynamıyor o ince çizgi günüme renk katıyor ama yoğurdum mükemmel oluyor . Nazlının bır ınternet sıtesınden kazandığı arzum yoğurt makinemden çoook memnunum.

En kolayı ise akşam muhallebisi ,milupa sütlü pirinçliyi hazırlaması ve yedirmesi açısından tam bir bebek işi...

Tabi tüm bunları hazırlayıp yedirme çabasının yanı sıra ablamızın ve bizim yemekleri yapma ve yeme süreside dahil olunca mutfaği mesken tuttum şu sıralar...

 Doğum günleri sezonumuz açıldı her hafta bir minnağın kocaman oluşunu izledik.Şimdi sıra Nazlışta ama ben hala nasıl bir kutlama yapacağıma karar veremiyorum ve gözümde büyütmeye devam ediyorum bu işi...

Bunun dışında hayatımızda köklü değişiklikler yapmak niyetindeyiz şehir değiştirmek gibi mesela.Birde hangi şehirde yaşayacağımız konusunda uzlaştıkmı iş tamamdır.
 
Benden şimdilik bu kadar gidip iğrenç sebze püremizi hazırlıyayım bari. İlker'e bu püreyi yedırecek gönüllü varsa beklerım efendim...

6 yorum:

  1. Canım özlettin vallahi.bu katı gıdaya geçiş zor iş gerçekten,kolay gelsin arkadaşım.yoğurt yaparken sütü sütçüden mi,pastörizemi alıyorsun?

    Hani kimileri diyorya sütçü sütü,kimi de yok pastörize süt diye....

    Ha bide şehir değiştirme olayı var,ciddimisiniz?
    Ciddiysen Eskişehir derim :)))

    YanıtlaSil
  2. sek günlük süt ve aktivia probiyotikle mayaladım ilk seferine şimdi yaptığım yoğurttan maya yapıyorum hayatım..

    ciddiyiz vala karı koca kafa kırık bizim :) eskışehır olmaz denız kıyısı bır yer ıstıyoruz çünkü :(

    YanıtlaSil
  3. aa nerelere gidiyorsunuz? daha bi görüşemedik ama :(

    YanıtlaSil
  4. henüz karar veremedık ama denız kıyısı bir yerde yaşamak istiyoruz artık çocuklar için.Görüşemicez bu gidişle malesef çalışmasaydın keşke :((

    YanıtlaSil
  5. İrem de katı gıdaya geçiş te beni çok zorlamıştı bahsetmişimdir kesin. :) sonra ben ona özel sebze püreleri hazırlamayı kestim, direk bizim yediğimiz yemeklerden verdim. verdim dediysem tabi bi kase değil, azıcık.. Egemen'in bebekliği zamanında olsa ödüm kopacak bu eylemden başarılı sonuç aldık. minnak yemeğe ağzını açar oldu. :)

    YanıtlaSil
  6. bızım yemekler salçalı falan ya yediremem ne biliyim şimdi biraz alıştı zaten domates ve kabak ekledim biraz daha sevdi gibi bakalım

    YanıtlaSil