8 Ocak 2009 Perşembe

MONTESORİMSİ :))

DSC02273

DSC02261

Kuzum, henüz sana istediğim montessori dolabını alamadım.Ama artık dolabının en alt bölmesi ve çekmeceleri senin oyuncaklarında dolu.Uzunca bir uğraştan sonra sana rağmen bunu başarmanın gururunu taşıyorum.

İstediğin oyuncağı alabiliyorun artık.Hoş eskidende alırdın en tepelerdekini bile ama düştünmü düşçanmi diye yüreğim hoplardı.Şimdi içim rahat.Yanlızken hepsini yığıyorsun ortaya ama ben varsam yanında biriyle oynuyor o bitince yerine koyuyor yenisini alıyorsun.

 

DSC02271

DSC02267 

Dandik bi vcdmiz vardı.Çalıştığında evden uçak kalkıyor gibi ses çıkaran.Manevi değeri büyük bir emektar.Onu ve küçük tvyi odana koyup,Yatağını divan şeklne soktum.Orda izle mikiyi,winniyi menniyi diye ama nerdeeeeee yanında biz olmadan izlemiyorsun.

DSC02274

Seni seviyorum bebeğim tüm kaprislerine rağmen hemde çooooooooooooook

6 yorum:

  1. ne güzel benimki ben varkende yokkende dağıtarak oynuyor.Hatta bazen bana sinirlenip herşeyi indiriyor.Biz beceremiyoruz montessoriye uyum sağlamayı...

    YanıtlaSil
  2. Biraz zaman alıyor ama sonu güzel olacak bence sabır sadece

    Mesela öyle benimsedimki ben bu durumu eskisi gibi oyuncak sepetine dolduramam artık oyuncakları çok saçma geliyor

    YanıtlaSil
  3. Boşver o kaprisleri, bazen çıldırıyorum bende, kaprisler üstüste gelince deliye dönüyorum ama sonradan hele hele uyurken nasıl öpüyorum içim gidiyor:)
    Odanız ne kadar güzel bu arada.Başlığınıza da çok güldüm montessorimsi :)
    ucundan kıyısından montessori olmuş ama:)

    YanıtlaSil
  4. Uyurken en güzel halleri oluyor malesef çünkü çok kısa sürüyor o masumiyet :))

    yani ucundan azcık montesori :))

    YanıtlaSil
  5. Montessorinin amacı çocuğun herşeyi bağımsız olarak kullanabilmesi,elinin altında olabilmesi değilmidir önemli olan...
    Senin daha önceki yazılarında da görmüştüm Nazlışın odasını ve dolap düzenini,o zamanda gayet düzenli ve Nazlının ulaşabileceği şekildeydi.Bence sen doğru olanı yapıyorsun arkadaşım.

    Ayrıca oyuncakların bir sepete konulmasından yana değilim ben sadece toplarını koyuyorum sepetine.Sepete konunca çocuk istediği oyuncağa ulaşmak için tümünü boşaltıyor,gerekli gereksiz tüm oyuncaklar ortada oluyor.Bence en güzeli çekmeceye,çocuğun açabileceği dolaba ve raflı herhangi bir sisteme oyuncakları ve materyalleri yerleştirmek.Üfffff ne çok konuşmuşum yaa.Tamam sustum:)))

    YanıtlaSil
  6. uzun yorumlara bayılıyorum uzun uzun yazabilirsin sorun yok

    evde başka düzenlemelerde yaptım hepsini tamamlanınca eklicem

    YanıtlaSil