6 Eylül 2008 Cumartesi

Tertipli kızımın düzenli odası :)

  05092008308

Başlıktaki yazıyı bazı tabelalarda görmüşsünüzdür.Asılı olan evlerde genelde kızın odasını .ok götürüyodur ama kapıda bu yazı vardır.

Nazlışın odasını çekmek ne zamandır aklımdaydı fakat istediğim düzeni bi türlü yakalayamamıştım.Sevgili Büşra'dan özendiğim ve hazır temizliği yapılmışken ve oda dakikalarla sınırlı topuyken şimdi tam zamanı diye düşündüm.Perdeleri o sırada yıkandığından fotoğrafta yok.

İşte bloğumuzla uyumlu odamız :)

06092008324

Yatağındaki yastığı kendisi koymuş zaten birlikte toplarız yatakları herzaman.Başucunda hep suyu olmalı uykuya dalmadan önce defalarca su içer küçük hanım :))

05092008317

Üstteki farklı açılardan çekilmiş üç fotoğraf zaten odanın görünümü.Ama detaylar içinde saklı buyrun bakalım.

0509200831005092008311

Kitaplarımız                                                              Bakım malzemelerimiz ve toka sepetimiz

0509200831406092008325

Yazlık kıyafetleri kaldırınca onların yerini çalan oyuncaklarımız

Bütün oyuncakları gruplara ayırdım.Mesela puzzlelar , mutfak eşyaları gibi.Nazlı hangisini isterse bana söylüyo onunla oynyor ve yerine kaldırıyoruz.Biraz daha Montesorri'ye ihtiyacımız var tam bu noktada zira Nazlışı zaptetmek hala çok zor.

05092008316

İkeadan aldığımız çekmece düzenleyici öyle çok işe yarıyorki anlatamam.Kendi odamdakinide Nazlışa tahsis edicem ve İkea'ya gittiğimde 3-5 tane daha alıcam tanesi 2,50 ytl idi yeni katalogda ne kadar bilmiyorum.Yeri gelmişken İkea 2009 kataloğu çıktı bana ne zaman gelir bilmiyorum ama sabırzılıkla bekliyorum

 05092008315 

Bunlarda yine ikeadan aldığımız oyuncak sepetimiz içinde katagorize edemediğim oyuncaklar var buda artık dolabın içinde gizli ordada kargaşa yaratmıyor.Çünkü evde soft görüntüden yanayım.

06092008323

Liliyle çay saatimizden bir görünüm :))

Bu hafta sonumuz çok yoğun geçecek bu akşam babaanneler yarında anneanneler iftar konuklarımız olacak.P.tesi görüşmek üzere iyi hafta sonları. (Haber spikeri gibi oldum.Hoş sertifikam var oladabilirim hahaha)

Byeeee...

8 yorum:

  1. nazlının odası gördüğümden beri baya değişmiş ve çokta güzel olmuş...güle güle dağıtsın...eline sağlık...

    çekmece düzenleyicinin mika olanını görmemişim ikeada gidince bir bakayım :)
    ben kumaş olanlardan kullanıyorum

    YanıtlaSil
  2. bizim bebeğimiz7 Eylül 2008 12:23

    İlknurcum;tertipli annenin düzenli kızı desek buna daha doğru olur.Sen böyle düzenli olmasan Nazlı nasıl öğrenecek düzenli olmayı değil mi?Odasına bayıldım tatlı kızın:)Bu arada montessorriden bahsetmişsin.Hiç duymamıştım buda ne dedim hemen int. baktım,öğrendim.Eğitim materyalerinin hangilerini kullanıyorsun,nerden alıyorsun yazarsan sevinirim.Bay!..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Pınarcım öyle fotoğraftan anlaşılmaz gelde öyle bak odamıza :))

    YanıtlaSil
  4. Takip ettiğim bloglardan ve internetten okuyarak öğreniyorum eğitim tarzını metaryal kullanmıyorum bulması çok zor onları ve karşık eğiticiler bile kullanma belgesi alıyor eğitim görüyorlar bu metaryaller için.Montesorrinin özeti şu çocuğa iradesini kullanmayı öğretmek . Bişeyler yapmaya çalışıyorum kendimce .sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. EVET odanız çookkk güzel olmuşş.ben de lila ve mor çok severim.Benim de yatak odam lila rengi nazlış gibi.Ada da odasını sadece yatmak için kullandığı için bizim odamız da çok düzenlidir.Ben de Ada'ya düzeni,temizliği öğretiyorum.Oğlunun herşeyini yapan anne olmak istemiyorum.Herşeyi öğrensin ve yapsın istiyorum.Ada da heveslidir bu konularda,yatağımızı birlikte toplarız mesela.Artık bayan işi erkek işi diye birşey kalmadı.Herkes hayatta aktif rol aldığı için,ev işini bilmesinde hatta yemek yapmayı bilmesinde yarar görüyorum.Bana zaten hep Ada sanki evlenmeyecek gibi geliyor.Bekar yaşayacak çok sevdiği kız arkadaşıyla...

    YanıtlaSil
  6. senin gibi erkek annesi pek bulunmuyor.Ve malesef cezasını yine kadınlar çekiyor.öğret büşracım kendi işini görmesini bilse yeter öptüm sizi

    YanıtlaSil
  7. O ilk paragraf tam bizim kızın odasını tarif ediyor, kapıya hiç öyle cümleler asmıyorum o yüzden 1 saat içinde odanın aldığı hale inanamazsınız. Neyser umarım öğreneek o da düzeni. Nazlı2nın odası pek şirin.

    YanıtlaSil
  8. ah şu kızlar bizde büyüsün annesine yardım etsin diye bekliyoruz :)

    YanıtlaSil