14 Temmuz 2008 Pazartesi

Tuvalet eğitimi :,((

Annemin apartmanında oturan bi kadının, biri Nazlı'dan 2 yaş büyük biri Nazlıyla yaşıt 2 kızı var.Cumartesi günü apartmanda karşılaştık ayaküstü sohbet ettik.Laf tuvalet eğitimine geldi. Küçük kızını bezden kurtardığını söyledi.Ve kızı Nazlıy'la yaşıt olduğundan hemen püf noktasını ve nasıl başardığını sordum.

Cevaba şok olacaksınız.

 

 

Hazır olun ......

 

 

 

DÖVE DÖVE ALIŞTIRDIM ABLASINIDA ÖYLE ALIŞTIRMIŞTIM ZATEN !!!!!!!!!!!!!

 

Oldu size iyi günler diyip oradan hemen uzaklaştım.Çok anlatmak istedim tuvalet eğitiminin kişilik gelişimin en önemli taşlarından olduğunu ,çocuk istismarını vs... ama böyle bir zihniyete kendimi yormaktan ileri gitmeyecektim gerek yoktu.

 

 

Biz bezimizle mutluyuz acelesi yok. Yaşasın prima 4+ :))

11 yorum:

  1. cevabı okuduğum an tüylerin diken diken oldu inanamadım, nasıl bir zihniyet bu yaa..
    kim hala bezli allahaşkına öğrenecekler elbet , bencede yaşasın prima 4+ :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de yazdığın gibi inanamadım...
    Bizim doktorumuz bir keresinde şöyle demişti "çocukların ortak bir kullanma klavuzu yoktur, emekleme, yürüme,ayağa kalkma, tuvaletini söyleme, tüm bunların zamanlaması her çocukta farklıdır ve çocuk ne zaman kendini hazır hissederse ailesine bunun sinyallerini verir." Bize bunu 3 aylıkken oturmak,ayağa kalkmak istiyor ama herkes "geyreği mi ne batar" diyor dediğimizde söylemişti. O an çok düşünmemiştim üstüne bu cümlenin, ama şimdi düşünüyorum da sonuna kadar doğru. Çocuklar kendilerini hazır hissettiler mi zaten bunu bizimle hemencecik paylaşıorlar öyle değil mi? E o zaman zorlamanın ne ailemi var?

    YanıtlaSil
  3. En komiğide bununla övünüyordu.Yani başarmış!!! sen hala bezliyomuzun falan diye beni küçümser bi yaklaşımla yapıyordu bunu yazık insan o çocuklara acyor başkada bişey düşünmüyor...

    YanıtlaSil
  4. bu bez alıştırma olayı gerçekten zor.Ben haftasonu yine açtım Ada beyin altını ama ısrarla küloduna yapıyor.ne yapayım,varsın yapsın.zamanı gelmemiş demekki.Ada bezli gören aileler beni garipsiyor,bizimki 1 yaşında bıraktı diye anlatıyorlar.ne yapayım yani senin çocuğun dahiymiş maşallah!!!!benim çocuk vasat o yüzden bırakamadı vah vah!!!çok sinir oluyorum.bu konuda doktorumuza güveniyorum.Kendisi ne zaman isterse o zaman alışacak,sen inat edersen bıraktıracağım diye o daha çok inat ve kaybeden sen olursun dedi.Bekliyorum...

    YanıtlaSil
  5. aynen bende kendi söyleyene kadar ısrar etmicem şimdi çiş yapçam diyo oturuyo ama yapmıyo ben her söylediğinde götiriyimde gerisi ona kalmış

    YanıtlaSil
  6. Dövmek ne kadar yanlış bir şey Allah çocuklara kolaylık versin. İlerde zaten kendi istemeyip atacak bezini. Bu zorlama neden ailelerin cahilliklerin çocuklar çekmek zorunda mı?

    YanıtlaSil
  7. aynen öyle bezden tasarruf etmek için çocuklara kapanmayacak yaralar açıyorlar yazık...

    YanıtlaSil
  8. bu ne ya.:((
    pcmde ve blogcudaki sorunlardan birkaçgündür nete girmemiştim. yeni gördüm yazıyı...
    e valla öyle değil böyle dövülür diye evire çevire döveceksin okadını..
    anneler bunu başarı sanıyorlar heralde..vay ben alıştırdım. TUVALET EğİTİMİ VERİLMEZ BEN BUNA İNANIYORUM. ÇOCUK HAZIR OLUNCA YAPAR. TIPKI DİĞER GELİŞİMSEL ŞEYLER GİBİ....
    ŞUAN BİZDE UFAKTAN BAŞLADIK. başladık dediğim ertuya isterse bezini çıkarıp, külot giyebileceğini, ve babası gibi klozete çiş yapabileceğini söyledim. birlikte alışverişe çıkıp, alıştırma külodu ve klozet için küçük kapak aldık. bir kaç kez oturdu öyle işte.. daha çok başındayım. ben müdahale etmeyi düşünmüyorum. o ne zaman isterse o zaman.:)

    YanıtlaSil
  9. işte tubacım aynen bende onu dövmemek için kaçtım ordan sizede başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  10. Of ya böyle örnekleri görüp duyunca , nerde yaşıyoruz, diye düşünüp duruyorum. O garibim çocuğa da Allah yardım etsin, bu konuda dayak yiyorsa kızgınlık halinde ne olacak hali.

    YanıtlaSil
  11. kızgınlık halini anneannem görmüş ne siz sorun ne ben söyliyim :((

    YanıtlaSil