2 Haziran 2008 Pazartesi

Terrible two

26052008610-1 

 

-Nazlı yemek yiyelimmi?

-istemiyom!!!

-Tamam götüriyim tabağını o zaman

-Yiceeemmm

-Tamam aç ağzını bakalım

-Yemicem!!!!!

 

-Nazlı hadi uyucaz.

-Uyumicam

-Tamam uyumicaz sadece yatıcaz

-Yatmıcam!!!!

 

-Nazlı banyo yapalımmı?

-Banyo yapmıcam.

-Neden annecim bak ördekle oynarız.

-İstemiyom dediimmm git!!!

 

Bu diyaloglar hergün artık sık sık yaptığımız dialoglar..Tam artık konuşuyor herşeyi derken ağzından olumlu bişey çıkmamaya başladı.İtiraz ettiği şeyler çok sevdiği şeyler bile olabiliyor.Aslında istiyor biliyorum ama nedense istemiyorum diyor.Kızgın veya üzgün de diil keyifli ve gülerek yapıyor çoğu zaman.Acaba sabrımımı deniyor diye düşünmüyo değilim.Ama bugün itibariyle e-kursa başladım.Birçok konu başlığı var.Kayıt olmak birkaç dakikanızı alıyor.Bakalım işe yarıcak mı?

Sitede bir test vardı az önce onu yaptım ve moralim bozuldu.Ben çocuğumun konuşmasını geciktiriyormuşum.Halbuki Nazlı 20 aylıkken al karşına muhabbet et kıvamında olmuştu.Ben anlatırım ona büyük gibi konuşurum her nesnenin adını söylerim ama yeterli diilmişim demekki.

Benim kurs almak istediğim başlıklar şöyle:

 

-2 yaş bunalımı

-tuvalet eğitimi

-istenmeyen davranışların kontrolü

-çocuklarda özgüven sağlama

 

Hadi bana iyi dersler....

6 yorum:

  1. :)) biz bu krizi ertu konuşmazken atlattık. neden bilmem çok erken başladı ertuda. halada var..ara ara ne istediğini bilmiyor diyorum ben.
    bahsettiğin ekursları geçen yaz almıştım. hepside çok güzel kısa özet şeklinde.word belgelerine kaydedip,cdye atmıştım. bi çıkartıp,okusan ii olacak. sayende hatırladım saol.:)

    YanıtlaSil
  2. ilk yazılar dün mailime geldi pek bişey yazmıyodu bildiğim şeylerdi haftaya 2. bölümü alacağım bakalım inş. işe yarar

    YanıtlaSil
  3. nazlıyla diyaloglarınız yağmurla benim diyaloglarımın aynısı:)benim de kursa ihtiyacım var, hemen verdiğin siteyi bir ziyaret edeyim.
    öpüyorum nazlı'yı.

    YanıtlaSil
  4. bir an önce düzelir inş. bu durum eskiden dediğimi yapmazdı çünkü anlamıyodu şimdi yine yapmıyor 2 yaş sendromu ne zaman söz dinlicek çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  5. İyice korkmaya başladımmmmm bırrrrrr.....:(
    Daha beni neler bekliyor acabaaa
    Can şuan bildiğin gibi zaten 2 yaş sendromu yaşıyor.Bide bu eklenirse vay haime.bende e-kura kayıt oldum umarım işe yarar :)

    YanıtlaSil
  6. ben şu an çok tırsıyorum nazlıdan. öyle sert bakıyoki bazen. tamam annecim tamam kızım peşindeyim bütün gün ne bu yaaaaa ergen sanki

    YanıtlaSil