7 Nisan 2008 Pazartesi

Kubariye

DSC01987

Şimdi Nazlı'nın bloğunda yemek tarifi ne alaka diceksiniz.Ama bu kurabiyeyi her yaptığımda tarifini istiyorlar.Bende en çok kişiye ulaştığım burdan yayımlamak istedim.Tarifin orjinali bildiğiniz un kurabiyesidir. Ben tariften sonra sunuş şekillerimi anlatacağım.Bakalım un kurabiyesinin İlknur tarafından yorumlanmış hallerini sizde beğenecekmisiniz?

 

Malzemeler:

 

1 pkt sana hamurişi veya tereyağ

3 su bardağı un

1 çay bardağı pudra şekeri

 

Yapılışı:

 

Yağ oda sıcaklığından biraz sert olacak tüm malzeme karıştırığ yoğurulacak.Fırın önceden  200 dereceye ısıtılacak.Kurabiyelerin üzeri çatlayınca fırından çıkartılacak asla renk değiştirmesi beklenmeyecek beyazken fırından çıkartılacak.

 

İlknur tarafından yapılış şekilleri:

 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır.İçine napoliten çilolata konulup yuvarlak şekil verilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

 

Hamura damla çikolata ve kakao eklenir.Üzerine erimiş çikolata sıkma torbası veya huni şekli verilmiş yağlı kağıtla rastgele sıkılır.(resimdeki bu şekilde yapılmıştır)

 

Hamur yuvarlak şekil verildikten sonra üzeri damla çikolata  ile süslenip fırına verilir.

 

Hamur parmak şeklinde şekillendirilip.Soğuduktan sonra yarısı erimiş çikolataya

ve hindistan cevizine (veya renkli pasta süslerine)batırırlıp yağlı kağıt üzerinde soğumaya bıraklılır.

 

Hamurun yarısına kakao eklenip ,hayal gücünüze kalmış şekiller verilir.

 

Hamur oklava ile serçe parmak kalınlığında açılıp kurabiye kalıplarıyla kesilir.

 

Ve afiyetle yenilir ve çok güzel kurabiye yapan olarak ünlenilir ve başka bişey yapamıyormuşsunuz gibi hep bunu yapmanız istenir.....

1 yorum:

  1. tarif basit ama harika lezzetli görünüyor...kakaolu ve damla çikolatalı harika olur bence de...ben de böyle yapacağım bundan sonra...

    YanıtlaSil